Ana Sayfa Yabancı Burslar Romanya Hükümeti Bursu

Romanya Hükümeti Bursu

1414
0
Romanya Hükümeti Bursu

Romanya Dışişleri Bakanlığı tarafından AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşlarına burs programı sunulmaktadır. Detaylı bilgi ve başvuru şartları aşağıda yer almaktadır.

1. Burs almak için genel şartlar

Romanya Hükümeti Bursu sayısı : Romanya Dışişleri Bakanlığı (MFA) ve Milli Eğitim Bakanlığı (bundan böyle, MEB) tarafından düzenlenen başvuru dosyalarının seçimiyle Romanya’da lisansüstü ve lisansüstü çalışmalara yönelik 85 burs Romanya’nın mevcut mevzuatı.

Romanya Hükümeti Bursu Yeterlilik kriterleri :

  1. AB üyesi ülkeler hariç, dünyanın bütün ülkelerinden gelen yabancı vatandaşlar. Romen kökenli yabancı vatandaşlar ve komşu tarihi Romen topluluklarına ait olanlar diğer burs programlarından yararlanmaktadır.
  2. Burs için başvuran, Romanya vatandaşlığına sahip olmamalı, Romanya’da bir koruma talep etmemiş veya talep etmemiş, Romanya topraklarında ikamet ettiği resmi olarak yasalara uygun olarak tanınan vatansız bir kişi değildir. Bükreş’e veya Romanya’da akredite olmuş diplomatik birliklerin ailesine üye olan akademiler aynı çalışma sürecinde Romanya devletinden aldıkları bir burstan faydalanmadılar.
  3. Burslu başvuru sahibi, akredite / tanınmış eğitim kurumları tarafından yayınlanan çalışma belgelerini sunmalı, eğitimde iyi sonuçlara sahip olmalı , sırasıyla Romanya’daki puanlama sistemine veya “İyi” puanına karşılık gelen en az 7 (yedi) çalışma yılı ortalaması , durum olarak.
  4. Burs başvuru , değil o / o, yaşı 35 yılı aşkın aday edildiği yılın 31 Aralık tarihine kadar – sırasıyla lisans ve master çalışmaları için 45 yıl – doktora çalışmaları için veya lisansüstü çalışmalar için .

Burslar 3 çalışma döngüsüne verilir :

a) ilk aşama için (lisans): Bu program, lise mezunlarına veya eşdeğer üniversite öncesi çalışmalara ve ayrıca Romanya’da çalışmalarının devamını isteyen adaylara yöneliktir. Üniversite eğitiminin tüm döngüsü, seçilen fakültenin özel gereksinimlerine göre 3 ila 6 yıl sürer ve bir final sınavı ile ( lisans ) sona erer .

b) 2. devir için (yüksek lisans): Bu şema üniversite / yüksek lisans çalışmalarının mezunlarına yöneliktir; 1,5 ila 2 yıl sürer ve bir tez savunmasıyla sona erer.

c) 3. dönem için (doktora) bu şema üniversite / yüksek lisans mezunlarının (yani yüksek lisans) mezunlarına adanmıştır; seçilen fakültenin özel şartlarına uygun olarak 3-4 yıl sürer ve doktora tezi ile sona erer. Doktora dersine kabul giriş sınavı ile şartlandırılır .

Ek 3’te daha fazla bilgi bulunmaktadır .

Çalışma alanları şunlardır: (gösterge listesi): mimarlık, görsel sanatlar, Rumen kültürü ve uygarlığı, gazetecilik, siyaset ve idari bilimler, eğitim bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler, teknik çalışmalar, petrol ve gaz, tarım bilimleri, veteriner hekimliği. Burslar tıp ve eczacılık alanlarında verilmemektedir.

Daha fazla bilgi için, lütfen EK 4’e bakın .

Çalışmanın dili : Romanya dilini ve kültürünü yabancı vatandaşlar arasında yaygınlaştırmak için, Romanya devleti tarafından verilen bursun faydalanıcıları yalnızca Romence dilinde çalışmalıdır . Rumence bilmeyen adaylara dil eğitimi için bir ek hazırlık yılı verilir.

Aşağıdaki dil kategorileri, Romence dil eğitimi programlarına kaydolurken hazırlık yılı mezuniyet belgesini sunma yükümlülüğünden muaf tutulur:

  1. Rumen çalışmaları (diplomalar ve sertifikalar) veya eğitim belgeleri, Romanya’nın ulusal sistemindeki bir eğitim tesisinde / kurumunda, Romanya dilinde takip edilen en az dört yıllık çalışmayı gösteren okul durumları;
  2. üniversite eğitimine kaydolmak için yürürlükteki düzenlemelere göre düzenlenen Rumence dil sınavını teşvik edenler.
  3. Üniversite eğitimine kaydolmak amacıyla, geçerli olan yönetmeliklere göre verilen B1 seviyesinin Romen dili için dilsel yeterliliğe sahip olma iddiası var.

2. Başvuru dosyalarını gönderme adımları

Başvuru dosyaları diplomatik misyonlar aracılığıyla sunulmalıdır. Posta ile veya doğrudan MFA’ya veya MNE’ye gönderilen başvuru dosyaları ve ayrıca belirtilen son başvuru tarihinden sonra alınan başvuru dosyaları dikkate alınmayacaktır.

3. Kayıt Takvimi

Kayıt süresi 14 Aralık 2018’de başlar . Aday kayıt takvimi hakkında başvuru dosyasını sunmayı planladığı diplomatik misyonda araştırma yapmalıdır. Her bir diplomatik görev tarafından başvuru dosyalarının sunulması için son tarih belirlenir.

Bükreş’te akredite edilmiş yabancı diplomatik misyonlar başvuru dosyalarını 15 Mart 2019 tarihine kadar sözlü notla birlikte MFA – Kamu Diplomasi, Kültür ve Bilim Müdürlüğü’ne (DDPCŞ) sunacak .

Çalışma ve metodoloji alanlarına eksik veya uygun olmayan dosyalar diskalifiye edilmiş sayılır ve MFA komitesi tarafından değerlendirilmez. MFA ve MEB komitelerinin değerlendirilmesinden sonra reddedilen adayların dosyaları iade edilmez.

Doğrudan MFA veya MNE sicil dairelerine açılan dosyalar dikkate alınmaz .

4. Başvuru için gerekli belgeler

Romanya Hükümeti Bursu Başvuru dosyası aşağıdaki belgeleri içermelidir:

4.1. Bükreş’e akredite olan menşei ülkenin diplomatik misyonu veya menşei veya ikamet ülkesindeki Romanya’nın diplomatik misyonu tarafından verilen resmi yazı ;

4.2. Romanya’da bir burs için MFA başvuru formu ( Ek 1 ) , doğru doldurulmuş;

4.3. Romanya’da çalışmayı kabul mektubu konusuna ilişkin MEB başvuru formu ( Ek 2 ) ;

4.4. Elde edilen diplomaların diploma kopyaları (bakalorya diploması veya eşdeğeri + lisans, varsa yüksek lisans ve doktora dereceleri) ve yasal olarak aşağıdaki dillerden birine çevrilmesi: gerekirse İngilizce, Fransızca veya Romence ;

4.5. Lisansüstü çalışmalarla ilgili matrikülasyon kâğıtlarının / diploma eklerinin yasal kopyaları ve varsa yasallaştırılmış tercümeleri;

4.6. Doğum belgesinin yasal kopyası ve aşağıdaki dillerden birinde yeminli tercümesi: İngilizce, Fransızca veya Romence ;

4.7. Pasaportun ilk 3 sayfasının kopyası ;

4.8. Çalışmaya kayıt yaptıran kişinin bulaşıcı hastalıklar veya gerekli çalışmalarla uyuşmayan diğer koşullara sahip olmadığını gösteren tıbbi sertifika ;

4.9. Başvuru Sahibinin Özgeçmişi ;

4.10. Son fotoğraflar – 2 adet pasaport formatı .

Başvuru dosyası ayrıca aşağıdaki belgeleri de içerecektir (sadece her belge için belirtilen kategoriye giren adaylar için):

İsim değişikliği kanıtı (eğer varsa) – kopyalanmış ve yasallaştırılmış çeviri;

Mevcut yılın mezunları için bakalorya, lisans, yüksek lisans veya doktora sınavının geçtiğini onaylayan sertifika, mevcut yıl mezunları için – kopya ve onaylı çeviri;

Romanya hazırlık sınıfının mezuniyet belgesi veya varsa Dil Yeterlik Belgesi;

Çocuk adayları için ebeveyn onayı beyanı (aşağıdaki dillerden birinde: İngilizce, Fransızca veya Romence).

5. Dosya analizi ve alimlerin seçimi için prosedür

MFA, başvuru dosyalarını kontrol eder ve MFA Seçim Kurulu’na uygun olan dosyaları sunar. MFA Komisyonu tarafından seçilen dosyalar, MNE Seçim Kuruluna iletilecektir. 

İki komisyon üyesi, başvuru dosyalarını adayların bilimsel yeterliliklerine ve seçilen çalışma alanına göre değerlendirir.

Kurullar, yer sayıları dahilinde kabul edilen adayların listesini onaylar.

6. Sonuçların duyurulması

Seçim sonuçları, MFA’ya başvuru dosyalarını teslim eden her diplomatik heyete 17 Haziran 2019’a kadar açıklanacak . Ek 3’e bakınız .

Yazıdaki Ek Bağlantıları;

Ek 1: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2018/burse/engleza/anexa%201%20-%20formular%20mae.docx

Ek 2: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2018/burse/engleza/anexa%202%20formular%20men%202019-2020%20en.doc

Ek:4 http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2018/burse/engleza/anexa%204%20en.docx

EK 3

Üniversite yılı 1 Ekim’de başlıyor.
Hibe, tüm akademik yıl boyunca 1. (lisans) ve 2. (yüksek lisans) döngüsünde öğrencilere aylık olarak verilir, kış ve bahar tatili dahildir, ancak yaz tatili boyunca verilmez.

  1. dönemin tam zamanlı öğrencileri (doktora) için, aylık ödenek bütün takvim yılı boyunca verilir.

Tüm burs sahipleri için önemli (lisansüstü ve yüksek lisans öğrencileri): Herhangi bir eğitim döngüsündeki öğrenci, kötü sonuçlardan dolayı bir yıl tekrar ederse burslar askıya alınacaktır. Öğrenci, tekrarlanan yılı başarıyla bitirdikten sonra, bir sonraki akademik yılda devam edilebilir. Bir akademik yılı tekrarlayan öğrenciler tam çalışma ücretini ve konaklama ücretini kendileri ödemek zorundadır.

 Burs aşağıdakilerden oluşur:
• Ücretsiz öğrenim,
• Ücretsiz konaklama (uygunluğa bağlı olarak, öğrenci yurtlarında, yükseköğretim yönetmeliğine uygun olarak ve bu amaç için geçerli olan meblağlar dahilinde) ücretsiz olarak sunulacaktır.
• Mali destek – aşağıdakileri temsil eden aylık tutar:
Under lisans üstü öğrenciler için aylık Rumen para birimi 65 EURO eşdeğeri (1. dönem),
Gradu Mezuniyet sonrası öğrenciler için ayda ortalama 75 EURO para birimine eşdeğer (yüksek lisans derecesi ve uzmanlık) 2. dönem,
Gradu Mezuniyet sonrası öğrenciler için (doktora derecesi) 3. döngüde, aylık Romen 85 Euro’luk eşdeğeri.

Bu burslar yemek, uluslararası ve yerel taşımacılığı kapsamaz. Adaylar, diğer ek masrafları bizzat desteklemeye hazırlıklı olmalıdır.

  1. Burslar hakkında gerekli tüm bilgileri (şartlar, gerekli belgeler, kayıt takvimi) almak ve başvuru dosyalarını göndermek için adaylar doğrudan aşağıdakilere başvurmalıdır:
    • Adayın menşe ülkesine veya ikamet ettiği ülkeye veya diğer ülkelere akredite olan Romen diplomatik misyonları veya
    • Aday’ın Bükreş’e akredite olmuş devletinin diplomatik misyonu

Başvuru dosyaları İngilizce veya Fransızca dillerinde belgeler içermelidir.
Başvuru dosyalarında İngilizce veya Fransızca dışındaki yabancı dillerde belgeler varsa, bunlara aşağıdaki dillerden birinde yetkili tercümeler eşlik etmelidir: Romence, İngilizce veya Fransızca. Genel olarak, Romen üniversiteleri tüm kayıt belgelerinin Romen’deki yetkili kopyalar ve yetkili çevirilerle birlikte gönderilmesini zorunlu kılabilir.

Tüm formları doğru doldurmak çok önemlidir.
A.1. Adayın, üniversite öncesi çalışmanın son yılında hala okuyor olması durumunda, dosyanın çalışma yılını ve adayın 2017 – 2018 sonunda mezun olacağına dair bir belge (ve yetkili tercümesini) içermesi gerekir. okul yılı, mezuniyet diplomasının verildiği tarihi belirten. Adayın başvuru dosyasının kabul edilmesi durumunda, aday – lise mezunu veya eşdeğer derslerden – diplomatik heyete, 16 Ağustos 2019 tarihine kadar, mezuniyet diplomasının yetkili bir kopyasını ve yetkili tercümesini göndermekle yükümlüdür. Örneğin, mezuniyet diplomasının verildiği tarihi belirterek, adayın mezun olduğunu gösteren belgenin bir kopyası olabilir.
Mezuniyet sonrası çalışmalara aday olanların önceki tüm çalışma diplomalarını diplomanın yetkili kopyaları ve yetkili tercümesiyle birlikte sunmaları gerekir.
Belgelerin yetkilendirilmesi, ikamet ülkelerindeki noterler tarafından veya duruma göre, diplomatik görevler göndererek yapılır.

 Kabul Sonrası Zorunlu Adımlar

MEB, başarılı adaylar için Romanya’da Eğitim için Kabul Mektubu verecek. Bu yazı ayrıca, Romanya dilini (eğer varsa) ve derslerin düzenleneceği akademik kurum / kurumları öğrenmek için zorunlu olan ek hazırlık yılını da içerecektir.

Adayın başvuru formunda iki seçenek belirtmemesi ve seçilen üniversitenin bir yer teklif edememesi durumunda, MNESR, Romanya yükseköğretim kurumlarının uygunluklarına göre başka bir üniversite teklifi verebilir (aynı fakülte). Romanya’da okumak için kabul mektubu başka bir eşdeğer teklif içeriyorsa, aday reddetmekte özgürdür.

Aday, dosyayı MFA’ya sunan diplomatik görevden mümkün olan en kısa sürede Romanya’da okumak için orijinal Kabul Mektubu alacak.
Kabul Mektubu aldıktan sonra, aday, uzun süreli öğrenci vizesi için başvurmak üzere, menşei veya ikamet ettiği ülkedeki Romen elçiliğine başvuracaktır (Romen diplomatik misyonları için, bkz. Http://www.mae.ro/tr / Rumen-görevler) Başvurular 28 Haziran 2019 tarihine kadar yapılmalıdır.

Aday, 16 Ağustos 2019 tarihine kadar gerekli tüm belgeleri içeren dosyayı tamamlamalıdır: diploma kopyası ve yetkili transla

Bu Yazıyı Beğendiyseniz Buradan Oy Verin

1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz